anlatımlı bebek patiği modelleri , patik mi bot mu bakın bu çok

Image Hosted by ImageShack.us

 Image Hosted by ImageShack.us

                          Öncelikle şişe  56 ilmek atıp 9 sıra düz örgü örüp beyaz ipe geçin.
                    İki sıra düz örgü ördükten sonra bir ilmek örüp bir ilmek keserek 3. sırayı bitirin,tekrar 2 sıra kremle devam edip kahve rengi iple 5 sıra haroşa örün,yani 10 sıra ediyor,(haroşaların iki sırasını bir sıra kabul ediyoruz).
              Kenarlardankahve rengi ile 21 ilmek ve 10 sıra düz ,4 sıra haroşa örün bu arada ortadaki  14 ilmek şişte kalsın.
              Kahve renk örgüyü tamamladıktan sonra ortada kalan ilmeklerin hizasından ve kenardaki kahve rengi örgünün iç kısmından şişe eşit şekilde  eksilterek ilmek alın ortada  şişte bıraktığınız ilmekleri de ilave ederek ,toplam 44 ilmek olsun 2 düz,2 ters 21 sıra lastik örün ve ilmekleri kapatın.Delikli beyaz örgüyü katlayıp dikin ,tırtıklı bir şerit oluşsun.
                   Arka ve alt kısmını da dikip bağcık yapın. Beyaz ve kahverengi  örgüleri ayrı ayrı dikin.

                    AÇIKLAMAYA İLAVE :

       ANLŞILMAYAN YERLER VAR SANIRIM ;ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIM:
        Dikişleri önce beyaz  tırtıklı kısmı ikiye katlayıp dikin ve tırtıklı ince şerit oluşsun.sonra beyaz lastik örgüyü arka kısımdan dikin .en sonda kahverengi örgüyü  aynı şekilde arkadan ve tabana doğru dikin,yani beyazla kavverengi örgüyü birlikte dikmeyin.
           Olmadı diyen ziyaretçim için yazıyorum: ipinizin kalınlığına göre patiğin derinliği  ve boyutları değişebilir ve bu da patiğin görünümünü de değiştirebilir.Onu ilmek sayılarını değiştirerek ayarlamanız gerekecek.